четвер, 26 листопада 2015 р.

Сьогодні Всесвітній день інформації! Вітаємо!

26 листопада відзначається Всесвітній день інформації Він проводиться щорічно з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації (МАІ), що має генеральний консультативний статус в Економічній і Соціальній радах ООН і Світового інформаціологічного парламенту (СІП).
Сьогодні Всесвітній день інформації відзначається в багатьох країнах світу.
http://ukranews.com/news/84420.---.uk
Інформація завжди відігравала в житті людства дуже важливу роль. А з середини 20 століття внаслідок соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки роль інформації значно зросла. 
Наразі світовою тенденцією стала модернізація телемовлення за допомогою переходу на цифрові технології, розвитку високошвидкісного Інтернету і мобільного зв'язку. Інформація - чи не головна цінність в сучасному світі. 
Всі знають знамениту фразу: «Хто володіє інформацією - той володіє світом». Причому її кількість щодня зростає. Цифрове майбутнє, про яке раніше і подумати не могли (ПК, телефон, Інтернет, планшетник...), стає звичним цифровим сьогоденням. 
Але важливо зазначити, що крім цього, відбувається і лавиноподібне наростання маси різноманітної інформації, яка отримала назву «інформаційного вибуху». А тут вже недалеко і до "інформаційного стресу". 
Останнім часом психологи заговорили про те, що невміння користуватися інформаційними технологіями і самою отриманою інформацією, а точніше, контролювати її якість і обсяг, призводить до так званого «інформаційного стресу», що може загрожує як соціальними наслідками, так і проблемами зі здоров'ям. І важливо пам'ятати про це.
Джерело: fakty.ictv.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте свій коментар

back to top