пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Увага! Увага! Нова програма з інформатики 5-9 класи. Всім до ознайомлення

http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/navchalni-programy.htmlНа сайті Міністерства освіти і науки України з'явилися нові програми, у тому числі з інформатики для 5-9 класів для тих, хто вивчав інформатику у 2-4 класах.
У новій програмі багато передбачених сюрпризів. Наприклад, у 5, 6 та 7 класах присутні 12 годин  з теми "Алгоритми та програми" (програмування), у 8 класі цій темі присвячено 24 години, а у 9му - 18 годин.

Тому, напевно, всім вчителям інформатики прийдеться згадати навички програмування хоча б у звичайних Basic та Pascal. Програма регламентує роботу учнів у навчальному середовищі програмування та у середовищі розроблення програм.

Стосовно розподілу навчальних годин, програма дозволяє, як і раніше дещо вирішати вчителю: " ... розподіл змісту й навчального часу є орієнтовним. Учителі й автори підручників можуть коригувати послідовність вивчення тем залежно від методичної концепції та конкретних навчальних ситуацій, від рівня підготовки учнів і сформованості в них предметних ІКТ-компетентностей. Учителі також можуть вибудовувати найбільш прийнятний для конкретного навчального закладу або класу підхід до навчання. Запропонована кількість часу на вивчення кожної теми також є орієнтовною, учителі й автори підручників можуть її змінювати у межах до 15%. Разом з тим, учитель має створити умови для забезпечення рівня навчальних досягнень учнів, зазначеного у програмі з кожної теми.

Отже, дивіться самі, шановні колеги.
Ознайомитися з програмою та завантажити її можна за посиланням
 mon.gov.ua/content/informatika-(5-9)-dlya-uchniv-yaki-vivchali-v-2-4.docx

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте свій коментар

back to top