четвер, 30 серпня 2018 р.

Основи кібербезпеки - поняття ідентифікації та аутентифікації

https://sites.google.com/site/identifikaciataautentifikacia/ponatta-pro-autentifikaciu
https://sites.google.com/site/

5 онлайн-курсів з кібербезпеки
Автори: Prometheus і Zillya! Антивірус (Україна)
Мова: українська
Дата початку курсу: 30 березня 2015 р.
Перший в Україні спеціалізований курс буде корисним практично кожному, хто користується комп’ютерами, смартфонами, планшетами, соціальними мережами, електронною поштою або просто шукає інформацію в глобальній мережі Інтернет.
Головна мета курсу: донести до користувача базові правила поводження з персональною інформацією в умовах зближення фізичного і віртуального світів, інформаційної війни.
Курс є повністю безплатним. Усе, що вам знадобиться, – доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатньої для перегляду відеолекцій.
Автори: Система університетів штату Джорджія (США)
Мова: англійська
Дата початку курсу: відкрита
Курс орієнтований на ознайомлення студентів, фахівців, які працюють, і громадськості із захопливим світом сучасної кібербезпеки. Під час проходження курсу слухачі розглянуть питання контролю доступу до інформації та програмного забезпечення, аварійного відновлення інформації і планування, криптографії та мережевої безпеки.
Також слухачі отримають практичні поради щодо організації власної кібербезпеки.
Автори: The Open University (США)
Мова: англійська
Дата початку курсу: відкрита
Цей безплатний онлайн-курс ознайомить вас з принципами онлайн-безпеки, які допоможуть захистити ваше особисте життя у віртуальному світі. Ви дізнаєтеся, як розпізнати кіберзагрози, котрі можуть заподіяти вам шкоди, які кроки необхідно зробити, щоб зменшити ймовірність впливів шкідливого ПЗ. Під час курсу слухачі дізнаються про різні типи шкідливих комп’ютерних програм, з вірусами і троянами включно, а також ознайомляться з такими поняттями, як мережева безпека, криптографія.
Автори: SANS (США)
Мова: англійська
Дата початку курсу: відкрита
Прослухавши курс, студенти не тільки отримають базові знання з теми інформаційної безпеки, але і побудують освітню основу для майбутньої кар’єри в цій галузі чи просто зможуть суттєво зміцнити власний комп’ютерний захист. Автори запевняють, що навчальні матеріали регулярно оновлюються, щоб йти в ногу зі змінами в технологіях і реаліях кіберзагроз.
Автори: Мерилендський університет у Коледж-Парку (США)
Мова: англійська
Дата початку курсу: відкрита
Цей курс фокусується на тому, щоб навчити проектувати і будувати безпечні інформаційні системи, у центрі яких буде людина. Під час проходження цього курсу слухачі розглянуть основні принципи взаємодії людини з комп’ютером, а також навчаться застосовувати ці знання в побудові системи приватного кіберзахисту.
 Ще за тою ж темою:
Як підвищити безпеку дітей в інтернеті: 9 ресурсів
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2163-19

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте свій коментар

back to top