вівторок, 11 вересня 2018 р.

Хмарні сервіси

http://thefuture.news/lessons/ua/cloudservices
Словосполучення "хмарні технології" може позначати величезну кількість послуг й сервісів, і мова зовсім не йде про метеорологію. Коли ми кажемо про "хмару", то маємо на увазі й сервер, сховище, базу даних, мережу, програмне забезпечення, аналітику та багато іншого.

Адже все це можна надати користувачам через інтернет (або cloud [клауд] - "хмару").

Компанії, які пропонують такі послуги, зазвичай стягують платню за їхнє використання, подібно до того, як ваші батьки сплачують вдома рахунки за водопостачання або електроенергію.

Ви, ймовірно, використовуєте хмарні технології просто зараз, навіть якщо цього не усвідомлюєте. Якщо ви використовуєте онлайн сервіс для надсилання електронної пошти, редагування документів, перегляду фільмів або телевізійних програм, прослуховування музики, ігор або зберігання зображень та інших файлів, цілком ймовірно, що всі ці програми та сервіси використовують хмарні технології.

Першим службам хмарних обчислень ледве виповнилося десять років, але вже зараз цілий ряд організацій, від невеликих стартапів до глобальних корпорацій, від державних установ до некомерційних організацій, використовують цю технологію для всіх типів задач.

Ось кілька речей, які ви можете зробити з хмарою:

— Створити нові додатки та послуги
— Створювати, зберігати резервні копії та відновлювати з них дані
— Розміщувати в інтернеті веб-сайти та блоги
— Стрімити аудіо та відео
— Постачати програмне забезпечення на замовлення
— Аналізувати дані й робити на їхній основі прогнози
Детальніше за посиланням  http://thefuture.news/lessons/ua/cloudservices

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте свій коментар

back to top