понеділок, 4 листопада 2019 р.

Онлайн-ресурси для самоосвіти

З сайту http://vsviti.com.ua/interesting/society/77277
У сучасному світі, де у більшості людей є доступ до інтернет мережі, бути освіченим спеціалістом у певній галузі – не означає закінчити університет та отримати державний диплом. Адже у віртуальному просторі є все необхідне, аби освоїти безліч спеціальностей. Звісно ж, лікарем ви через інтернет не станете, але, наприклад, можете вивчити основи дизайну, стати копірайтером чи освоїти базові знання з філософії.

«Прометеус»

Про Прометеус можна розповідати довго, адже надзвичайно якісні онлайн-курси від викладачів провідних українських вищих навчальних закладів. Бізнес-англійська, підготовка до ЗНО, фінансовий менеджмент, історія, культурологія, філософія, основи програмування та багато іншого ви можете знайти на цьому сайті. Після вивчення матеріалу ви проходите онлайн-тестування та отримуєте сертифікат затверджений викладачем курсу! Всі лекції викладаються українською мовою, а навчання та отримання електронного сертифікату є безкоштовними.

Languages

Існує багато онлайн-курсів з вивчення англійської, але це справжній скарб. На цьому сайті можна вивчати 50 різних мов! А викладають їх також на 25 мовах. Тож не залежно від того, якою є ваша рідна мова, українська чи російська, ви можете освоїти ще десятки мов безкоштовно. Також ресурс є універсальним не тільки у багатомовності: ви можете читати, дивитись відеолекції,  завантажувати аудіоуроки, вибирати окремі теми для вивчення та вчитись із різних пристроїв!

«ВебПромоЕкспрес»

Ці відеолекції прийдуться до душі усім працівникам інформаційної сфери. Адже вони часто працюють віддалено і для підвищення кваліфікації тут є курси з журналістики, реклами, піару тощо.

EngVid

Цей сайт допоможе тим, хто вивчає англійську мову. Лекції від різних викладачів спрямовані як на базовий рівень знань так і на тих, хто же володіє англійською мовою на певному рівні. Також можна обрати лекції в залежності від власних потреб: є бізнес-англійська, англійська для подорожей, розмовна англійська, граматика та лекції, спрямовані допомогти скласти міжнародний тест на рівень знання англійської мови.

ED ERA

Нові якісні онлайн-курси українською мовою. Є лекції з різних тем: українська мова та література, 3Dмоделювання, вивчення основ прав людини тощо. Курси є безкоштовними, створені молодими спеціалістами різних галузей.

Освіта онлайн

Цей зручний сайт допоможе усім, хто готується  до ЗНО, але не планує витрачати час та гроші на заняття з декількома репетиторами. Тут можна підготуватись до усіх потрібних предметів безкоштовно та не виходячи з дому. Проте безкоштовною є тільки певна частина кожного курсу, щоб його завершити, потрібно буде трошки витратитись, але це все рівно обійдеться значно дешевше за репетиторів.

Сoursera

Цей сайт містить курси з безлічі спеціальностей різними мовами, але навіть це у ньому не найкраще! Курси викладаються від провідних американських вишів. А ще, у разі вдалого складання тесту по закінченню курсу, ви отримуєте затверджений сертифікат. Можна безкоштовно, прямо із дому, навчатись в престижному американському навчальному закладі, уявляєте?

ВУМ

40 безкоштовних онлайн-курсів українською мовою. Містить не лише різні лекції з певних спеціальностей та галузей, а й наприклад, навчить правильно розподіляти сімейний бюджет чи контролювати виконання роботи державними установами (наприклад, ЖКХ чи міськрадою).

DOU

Сайт містить не тільки світові та вітчизняні новини IT-сфери, але і добірку прекрасних тематичних курсів. Його зручність полягає в тому, що можна знайти курси як українською, так і російською мовами. Тож якщо ви мріяли навчитись основам програмування чи стати веб-дизайнером, то це чудовий сайт для старту!

Відкрита освіта

Це російський сайт відкритих онлайн-курсів для самоосвіти від провідних ВУЗів РФ, тож просимо відійти від екранів усіх хто бойкотує російське. Для тих же, хто вважає, що платити за курси не потрібно, а значить ними можна і скористатись, сайт пропонує понад 60 безкоштовних курсів з різних предметів та спеціальностей, як для початківців, так і для тих, в кого вже є базові знання. По закінченню курсу також можна отримати сертифікат.

Рolskijazyk

Ресурс спеціалізується на вивченні польської мови. Викладається російською та українською мовами. Спонсорується МЗС Польщі та є абсолютно безкоштовним для усіх бажаючих почати вчити польську. Буде корисним і тим, хто вже почав вчити цю мову, але розрахований навіть на тих, хто взявся вивчати польську з нуля.

Рrogrammr

Курси для безкоштовного навчання програмістів. Не просто лекції, а й практичні завдання. Для цих курсів потрібно мати знання англійської мови (це обов’язково для усіх, хто планує займатись програмуванням), але його головний бонус у тому, що сайт містить практичні завдання за які ви можете отримати грошову винагороду. Це може стати додатковою мотивацією вивчати програмування.

Рhotoshopsecrets

А ось і ресурс для тих, хто мріє навчитись користуватись фотошопом для роботи. Ці курси допоможуть оволодіти програмою, навіть якщо ви новачок.

Лекторіум

Ще одні курси від російських навчальних закладів, також безкоштовні. Сайт містить лекції з найрізноманітніших предметів та тем і кожен знайде там для себе щось корисне.

Platzi

А останній сайт із цього списку спеціально для читачів, які вже володіють англійською мовою. Адже саме нею на цьому ресурсі викладають курси з дизайну, ведення бізнесу, програмування та іншого. Окрім того, ви можете пройти тест на ваш рівень володіння вже отриманими навичками із цих спеціальностей.
  • Маючи доступ до інтернету та бажання, прочитавши цю добірку, тільки лінивий не візьметься за освоєння нових знань! Тож обирайте курси, які вас найбільше цікавлять та поспішайте зайнятись самоосвітою. Бо поки ви сидите без діла, інші вже навчаються та стають спеціалістами.
автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте свій коментар

back to top